Kabeh Kategori

News

Sampeyan kene: Omah> News

Enem alasan kenapa kembang api larang regane lan pasokan sing sithik

Wektu: 2022-02-14 Hit 275

         Wiwit taun kepungkur, ana kekurangan mercon ing saindenging jagad, dene regane mundhak banget. Apa sejatine sababe?Kepiye pasar kembang api bakal ganti nalika mlebu 2022? Apa rega bakal mudhun maneh?

Umume produk kembang api ing saindenging jagad diprodhuksi ing provinsi Hunan lan Jiangxi China, sing nduwe peran penting ing pasar sakabèhé. Liwat kunjungan lan survey, makalah iki bakal nganalisis rega lan kasedhiyan kembang api saka macem-macem aspek.

Kembang Api Assembling

(1) Bahan mentahan lan bahan bantu mundhak regane.Miturut Pabrik Kembang Api Liuyang Happy, kenaikan rega sing paling jelas yaiku kalium perklorat, bahan mentah sing penting kanggo produksi kembang api, sing regane mundhak saka udakara RMB 7,000 saben ton (2020) sadurunge dadi RMB 25,000 ing November 2021, mundhak luwih akeh. saka 3 kaping. Kajaba iku, kaya bubuk perak aluminium, uga mundhak 50%, saka sadurunge luwih saka RMB 16,000 saben ton nganti saiki luwih saka 24,000 saben ton. Ing wektu sing padha, rega bubuk campuran, batu bara, belerang, kertas lan bahan mentah liyane uga mundhak banget. Amarga biaya sing saya mundhak, pabrik kudu ngunggahake rega pabrik kaping pirang-pirang.

Alasan kanggo nambah rega bahan akeh, kayata kekurangan energi global, kabijakan perlindungan energi lan perlindungan lingkungan China sing ketat, uga inflasi global lan liya-liyane. Miturut Kamar Dagang Kimia Liuyang, akeh provinsi ngetokake kabijakan kanggo ngontrol konsumsi energi ing taun 2021, saengga akeh pabrik-pabrik sing akeh konsumsi energi lan polusi dhuwur dipeksa mati, nyebabake sawetara kapasitas produksi bahan baku kembang api kanthi serius, kayata kalium perchlorate, strontium karbonat, barium nitrat, etc. Contone, dikarepake saben dina kanggo kalium perchlorate ing industri mercon 1200-1500 ton, nanging produksi nasional kalium perchlorate mung 600 ton saben dina. Dadi, perusahaan produksi suda, kapasitas suda, pasokan sithik, rega mundhak, mula pabrik mung bisa ngunggahake rega produk luwih saka sepisan.

(2) Gunggunge pabrik kembang api wis suda banget ing taun-taun pungkasan.Ing sisih siji, amarga mundhake rega bahan mentah, malah nyuda pasokan, ing pungkasan taun 2021, sawetara pabrik kembang api kepeksa ngumumake penundaan produksi.

Kajaba iku, kabijakan uga dadi alasan penting kanggo nyuda pabrik. Ing taun-taun pungkasan, supaya bisa ningkatake industri kembang api lan ngilangi kapasitas produksi sing mundur, pamrentah Hunan lan Jiangxi wis ngetokake dokumen kanggo nuntun sawetara perusahaan kembang api kanggo nutup kanthi sukarela. Statistik nuduhake yen jumlah perusahaan kembang api ing Liuyang, Hunan wis suda saka 1,024 ing 2016 dadi 447 saiki. 333 perusahaan produksi kembang api wis ditutup wiwit taun 2019 nganti 2021 ing Yichun, Jiangxi. Kajaba iku, Provinsi Jiangxi uga ngeculake data ing Oktober 2021 sing ujar manawa 126 lisensi produksi produsen kembang api dibatalake. Jumlah pabrik wis mudhun banget, langsung nyebabake penurunan kapasitas produksi industri kembang api.   

(3) Wektu produksi disingkat.  Ing taun 2021, pabrik kembang api duwe dina bukaan luwih sithik tinimbang taun-taun sadurunge, nyebabake akeh produk sing ora bisa dikirim kanthi tepat wektu. Miturut Liuyang Happy Fireworks Factory, wis dilaporake kanggo nundha produksi ing musim suhu dhuwur ing awal Juni 2021. Kabar kasebut mbutuhake perusahaan kembang api kanggo mungkasi proses sing kalebu bubuk wiwit tanggal 14 Juni, lan kabeh perusahaan ora diidini nindakake proses apa wae. produksi antarane 19 Juni lan 31 Agustus. Kajaba iku, amarga kedadeyan wabah Covid-19 lan alasan liyane, jumlah dina kerja ing sawetara pabrik uga kena pengaruh, lan ana sawetara wektu mateni sementara. Akibaté, tingkat wiwitan taunan luwih murah.

         123

(4) Pasar domestik China panas.Ing rong taun kepungkur, minangka Gatling, jellyfish lan produk mercon fashion liyane wis dadi populer ing China, anjog kanggo tingkat dhuwur saka semangat kanggo mercon antarane masyarakat. Pesenan saya tambah akeh, malah ana sing kesusu kanggo barang. Amarga rega sing apik lan mbayar maneh kanthi cepet, akeh pabrik ekspor dadi produksi produk domestik. Sawetara pabrik malah mindhah produk papan saka jaban rangkah menyang dodolan domestik, dadi angel kanggo pelanggan asing ngisi pesenan. 

(5) Depresiasi dolar AS.Sawise wabah epidemi, Federal Reserve AS bola-bali lan massively ditanggepi dhuwit kanggo ngrangsang ekonomi, ndadékaké kanggo inflasi ing saindhenging donya, karo asil concomitant saka panyusutan terus saka dolar AS. Dolar wis mudhun saka 1:7 ing Mei 2020 dadi 1: 6.3 (Januari 2022) nglawan RMB. Iki tegese daya beli dolar kanthi jelas mudhun, lan kudu mbayar luwih akeh dolar kanggo produk sing diimpor saka China tinimbang sadurunge.

(6) Kesulitan pengiriman internasional.Wiwit taun 2020, ketidakseimbangan pasokan-panjaluk ing pasar pengiriman global saya tambah akeh. Iki utamane amarga pengaruh wabah Covid-19, sing nyebabake industri manufaktur mati ing pirang-pirang negara, penutupan pelabuhan, kekurangan pelaut, nyuda efisiensi turnover lan kekurangan kapasitas infrastruktur, kanthi ketegangan rantai pasokan sing serius lan mundhak global. prices pangiriman. Miturut Julia, CEO Liuyang Happy Fireworks Export Trading Co.,Ltd., biaya pengiriman wadah kembang api menyang pirang-pirang negara malah mundhak kaping pirang-pirang lan uga angel golek wadhah kosong. Akeh pelanggan uga ujar manawa isih ana tunggakan kontainer sing nunggu dikirim metu saka gudang ing Liuyang lan papan liyane amarga bledosan gudang ing akeh pelabuhan penting ing luar negeri.

Apa sing bakal kedadeyan ing produksi kembang api ing 2022? Apa rega kembang api bakal mudhun maneh? Para ahli ing industri prédhiksi manawa rega ing industri kembang api bakal mudhun alon-alon, nanging bakal tetep dhuwur amarga faktor sing ora stabil kasebut.

258

Kaping pisanan, rega bahan mentah lan tambahan kembang api bakal mudhun alon-alon. Ing global over-diterbitake saka babakan dhuwit discharge bisa kontrak, lan prices materi logam samesthine kanggo koreksi, nalika prices energi kamungkinan kanggo ndeleng retracement bertahap, ing pengaruh saka expansion lan Tambah ing produksi China. Kajaba iku, amarga rega kalium perklorat, akeh pamrentah lokal ngenalake langkah-langkah pengamanan sing cocog kanggo nyuda rega gouging lan kahanan liyane. Nanging ramalan industri, ombone tartamtu saka Kurangé populasi, isih gumantung ing kahanan sumber tartamtu ing 2022, prices bahan mentahan ora tiba kanggo tingkat asli ing wektu cendhak.

Kapindho, kanthi pungkasane mangsa dodolan domestik, pasokan produk ekspor ing paruh pertama taun bakal saya tambah. Nanging tren pesenan domestik sing diselehake sadurunge, ditambah karo pengurangan pabrik, kapasitas produksi sakabèhé bakal tetep nyenyet. Lan amarga luwih akeh pabrik ekspor pindah menyang produksi produk domestik, kekurangan pasokan bisa uga ana, utamane kanggo pesenan internasional.

Katelu, Ing ngadhepi devaluasi dolar, Amerika Serikat bisa uga njupuk langkah-langkah parsial. Nanging, miturut analisis, ing 2022, RMB bakal terus nguatake, dolar AS bisa terus mudhun, sanajan ana sawetara apresiasi, daya beli isih relatif lemah. Dadi rega produk kembang api bisa uga isih dhuwur. 

Paling pungkasan, kahanan pasar pengiriman global ora optimis banget. Kanthi normalisasi pencegahan lan kontrol epidemi, pambukaan wates ekonomi utama, lan pemulihan bertahap kegiatan produksi lan perdagangan, ketegangan ing rantai pasokan bisa uga suda. Nanging dilema pengiriman isih ora bisa didandani kanthi dhasar, kemacetan pelabuhan bisa uga ana. Wong njero industri prédhiksi manawa rega pengiriman bisa tetep dhuwur, lan pasokan wadhah kosong isih sithik.

微 信 截图 _20220214150711